Over ons

Marianne van Erp

Marianne van Erp is het frisse gezicht achter Druyogapraktijk BOOM. “Ik heb veel ervaring in het werken met  groepen en mensen binnen groei- en werkmomenten. Diepzinnige zaken bekijk ik eenvoudig en met een lichte sprankel. Mijn motto is:”Het komt goed en als het niet goed komt, dan komt het ook goed”. Ikzelf ben daar een goed voorbeeld van. Worstelend met mijn gezondheid zocht ik naar een manier om mijn eigen motto handen en voeten geven. Ik vond een manier om mijn kracht met mijn kwetsbaarheid te verbinden: soepelheid is het resultaat. De wijsheid die ik gaande deze weg vergaard heb, zet ik op een speelse manier in binnen mijn yoga en meditatieaanbod. Ik sta garant voor kwaliteit en deskundige ondersteuning van cursisten. Om dit niveau aan te blijven bieden, train ik bij topdocenten uit binnen- en buitenland. Ook is er een intensieve samenwerking met Marianne Elbers.”

Werkervaring

 • Organisatie congressen 
 • Coaching 
 • Trainen teams Maatschappelijk Werk
 • Docent Herwaarderingscounselen
 • Sinds 2004 is er een aanbod op gebied van yoga en meditatie 

Elbers over van Erp:
“Marianne van Erp is een bevlogen en deskundig docent. Met humor en toewijding weet zij uitdagende zaken zacht te maken.”

Samenwerking

Al een ruim aantal jaren zijn Marianne Elbers en Marianne van Erp elkaars praatpaal. Zij houden elkaar scherp: dagen elkaar uit om met het beste te komen van wat zij in huis hebben. En dat is nogal wat. Laten we eerlijk zijn. Bij te weinig kwaliteit kan het aardig knetteren tussen de dames. Maar altijd weer die humor en een vonkende regen van inspiratie: het beste willen voor zichzelf en de mensen met wie zij leven en werken. Zij staan beiden geregistreerd in het professionele register voor DRUdocenten. Zie ook: www.dru-nl.org

Marianne Elbers

Marianne Elbers is opgegroeid in de bossen. Waar zij ook gaat, het bos is bij haar. Haar vriendschap met de natuur kleuren haar leven en haar werk. In een café in Utrecht zag zij Griekse vluchtelingen dansen. Deze passie was wat zij wilde. Net als haar moeder werd zij danseres. Eigenzinnig als zij is ontwikkelde zij haar eigen dansrichting. 25 jaar was zij de artistiek leider en drijvende kracht achter de stichting “Ritme en Dans”. Voor haar staat de beweging van binnenuit centraal. Wat haar in de DRUyoga raakt is de genezing van binnenuit. Deze helende bewegingsvormen combineert ze in haar yoga- en danslessen. Door haar muzikaliteit heeft zij een fijne neus ontwikkeld voor bijzondere muziek. Ze gebruikt “hart”muziek uit verschillende culturen. Mede door haar Indische achtergrond is de kracht en de creativiteit van cultuurvermenging duidelijk voelbaar. Het vormt de basis van haar werk.

Werkervaring

 • Gespeeld in bewegingstheater Oceaan
 • Solovoorstelling “De beweging van binnen uit”
 • Artistiek leider Ritme en Dans 1980 – 2003 
 • Geven van Ritme en Dans (Afro – Salsa) in Rotterdam, Delft,  Schiedam, Den Haag, Dordrecht
 • Workshops door het hele land.
 • Familievoorstelling “Mariama en de loop der dingen”, over 3 generaties danseressen.
 • Bewegingstherapeut bij Laurens Rotterdam
 • Yoga en Dans/DRUyogalessen Dordrecht

DruYogaPraktijk Boom

Het werd BOOM en het bleef BOOM. Waarom? Een boom is diep geworteld in de aarde. Ook mensen hebben een stevig anker nodig om ons lichaam in stand te houden en onze ideeën stabiliteit te geven.

Een boom is ook mee durven geven, jezelf ontspannen in de dynamiek van de storm en erop vertrouwen dat er precies gebeurd wat goed voor jou is. Daar ga je. Je laat de controle los en je leeft zo intens dat je ineens weer precies weet wat je wilt met dit kostbare leven, met dit kostbare lichaam.
Een boom geeft schaduw aan wie dat zoekt.

Een boom heeft geen ego met  voorkeuren  voor wie wel of wie niet in zijn schaduw mag rusten. Zoeken wij niet allemaal een plek waar we kunnen ontspannen, waar we welkom zijn met ons klein menselijk denken: waar geen oordeel is.

Een boom geeft expressie aan een drang om te groeien. Een zaadje gaat geen zaadje blijven. Er is die drijfveer naar meer: de Koninklijke  expansie van wortels, stam, tak. De boom groeit.

Van Erp over Elbers:
“Marianne Elbers verstaat als geen ander de kunst op in ieder mens een bijzonder bewegingspatroon te ontdekken en naar voren te halen. Omdat zij dat zelf ervaart als iets magisch, ga je dat ook al iets magisch beleven. Ze helpt je om een beetje meer van jou te voorschijn te toveren. Ik ben altijd weer ontroerd”.

De tijdens de les uitgevoerde technieken hadden alle tot doel het mobiliseren van de wervelkolom en de omliggende structuren. Beweeglijkheid is van essentieel belang voor lichamelijke structuren. Vandaar dat ik denk dat het volgen van jouw lessen voor mensen met lichamelijke klachten een hele goede zaak is.

Joost Tijssen, ostheopatie, info@tijssen-ostheopatie.nl

De DRUyoga lessen helpen mij om bij mezelf te komen. Ik ben een druk mens met een volle agenda en wil nog wel eens voorbij gaan aan mijn eigen behoeftes. Marianne wijst in de les telkens op het belang van de balans tussen je grenzen en mogelijkheden. Als je je daarvan bewust bent, kun je beter beslissen wat wel OK of niet OK is.

Erna Flikkema

3 jaar geleden ben ik met yoga begonnen. En wat een goede keuze om DRUyoga bij Marianne te doen. Elke les is een inspiratie voor lichaam en ziel. Ik heb weer contact met mezelf gekregen en voel me fitter. Ik vind het heerlijk om elke week naar yoga te gaan.

Mariëlle Pullen

Eens in de week is het gewoon lekker om anderhalf uur alle lijstjes aan de kant te schuiven en opgebouwde spanning met yoga uit hoofd en spieren te verjagen. Ik merk het aan het einde van de week direct als ik om wat voor reden dan ook de batterij op woensdagavond (mijn yoga-avond) niet heb kunnen opladen.

Ewoud Snijdoodt

Ik volg nu 5 jaar DRUyoga bij Marianne. Wat ik zo fijn vind aan de lessen vind is dat je ze op elk niveau kan volgen. De makkelijke variant van een serie bewegingen komt aan bod, maar je kunt ook doorgaan voor een uitdaging. Hiermee kun je uit de les halen waar jij die dag behoefte aan hebt. Ik ben met yoga begonnen omdat ik telkens last had van mijn nek en schouders, waardoor ik ook veel last van hoofdpijn had. Daar heb ik nu nagenoeg geen last meer van. Het is echt anderhalf uur voor jezelf in de week en je wordt er nog soepeler van ook!

Lisette Noodelijk

Ik heb een aantal jaren met veel plezier 1x per maand een individuele yogales bij Marianne gevolgd. Ik heb twee chronische aandoeningen waardoor gedoseerd bewegen erg belangrijk is om blessures te voorkomen. Marianne leverde maatwerk aan mij, door de oefeningen aan mijn mogelijkheden aan te passen. In de loop der jaren heb ik vriendschap kunnen sluiten met mijn lichaam. Dat is mijn grootste winst.

Christien Bogers